ΟΖΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι είναι το όζον;

Το όζον είναι μια  μορφή οξυγόνου από τρία άτομα οξυγόνου [Ο3]. Στην Ελλάδα με το ΦΕΚ 257/91 του 1991 και την υπ αρ.21 απόφασης 246ης/25-06-2014 του ΚΕ.Σ.Υ., αναγνωρίζεται το όζον.

Οζονοθεραπεία

Το όζον, είναι μία μορφή οξυγόνου (τριατομικό οξυγόνο = 0) που ανακαλύφθηκε το 1840 από τον Γερμανό Schonbein.

Το 1857, ο Siemens οζονοποίησε νερό, ώστε να το απαλλάξει από παθογόνους μικροοργανισμούς καθιστώντας το πόσιμο. Στην ιατρική χρησιμοποιείται παραγόμενο από ειδική γεννήτρια σαν μίγμα οξυγόνου όζοντος. Η χρήση του ιατρικού όζοντος για θεραπευτικούς σκοπούς τοποθετείται στις αρχές του εικοστού αιώνα (χρήση του όζοντος για θεραπεία τραυμάτων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο) και εδραιώθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η οζονοθεραπεία είναι διαδεδομένη σε πάρα πολλές χώρες: π.χ. Ιταλία – Γερμανία – Αμερική – Κούβα – Ρωσία κ.τ.λ. Στη χώρα μας με το προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 157 του 1991, εγκρίθηκαν θεραπευτικές εφαρμογές του όζοντος.

Έχει Μυκητοκτόνο, Αντιβακτηριδιακή, Αναλγητική, Αντιφλεγμονώδη Δράση και Αδρανοποιεί τους τους. Ενεργοποιεί το κυκλοφορικό. Αναζωογονεί. Ανοσοποιεί και Ευνοεί την αποδέσμευση και την χρήση του οξυγόνου του σώματος.

ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Έρπης, Ακμή, Έκζεμα, Εγκαύματα, Μυκητιάσεις, Ψωρίαση. Αλλεργίες. Ηπατίτιδες, Νόσος του CROHN, Σπαστική και Ελκώδης κολίτις.

ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ:

ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑ:

ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ:

Ενισχυτικό στην θεραπεία των ισχαιμικών – μεταβολικών παθολογιών των αρθρώσεων των οστών, παράλληλα με τις χρόνιες θεραπείες. Αγγειακές κεφαλαλγίες (ημικρανία), Αθροιστική κεφαλαλγία, Νευροαγγειακές παθήσεις.

  • ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ: Θεραπεία τερηδόνας και Μετεγχειρητική απολύμανση.
  • ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ
  • ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΙΑ ΦΛΕΒΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
  • ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ:

Ενισχυτικό στην ακτινο – χημειοθεραπεία για την αύξηση του Ο2 του ενδιάμεσου νεοπλαστικού ιστού.

Αρθρίτιδα, Ρευματοειδής αρθρίτιδα, Οσφυιοισχυαλγία, Αυχενική και οσφυϊκή σπονδύλωση, Κήλη δίσκου,

Περιαρθρίτιδα ώμου, Επικονδυλίτιδα, Σύνδρομο Καρπιαίου σωλήνα, Γοναλγίες.

Αρτηριοπάθειες, Φλεβική ανεπάρκεια, Πρόσφατη θρομβοφλεβίτιδα, Μεταφλεβιτικά έλκη, Κατακλίσεις, Γάγγραινα, Διαβητικά έλκη.

Κυτταρίτιδα, Ευρυαγγείες, Λεμφοίδημα κάτω άκρων.

Αντιγήρανση – Ευ Ζην – Εκφύλιση ωχράς κηλίδος.